De Unde Cumpăr

Orice mâncare se bazează pe ingrediente. Dacă ingredientele sunt de calitate, deja jumătate din treabă e gata.

Aici sunt opiniile mele referitoare la locurile din care se cumpără diverse lucruri. E doar părerea mea.

Carne

Nu cumpăr carne decât de la măcelărie, niciodată din supermarket. E mai bună, mai proaspătă și pare să aibă mult mai puține injecții cu vitamina E. De multe ori am constatat că e chiar mai ieftină, dar ăsta nu este un argument din punctul meu de vedere.

La capitolul ăsta se încadrează orice fel de carne: vită (mușchi, vrăbioară, antricot cu și fără os, rasol), pui și curcan (piept, pulpe), porc (orice). După părerea mea, mușchiul de vită de la măcelarie e mai bun decât bucățelele de Black Angus la vid din supermarket.

Alegerea măcelariei însă poate fi ceva dificil. Eu iau de la măcelaria de pe Str. Măguricea, în cartier Aviației. Iau de acolo de 2 ani, nu am avut nici o problemă niciodată. Dacă nu vă e la îndemână, căutați alta de cartier, dar testați înainte, nu vă repeziți.

Tot de la măcelăria asta iau și ouă de prepeliță.

Mai iau carne și de la delabunici.ro . Vă recomand, au și diverse lactate de capră, e bun.

Legume și fructe

Cumpăr legume și fructe din piață, aproape niciodată din supermarket. La fel ca la carne, e mai bun, mai proaspăt și cu mai puține adausuri nesănătoase. Prețul însă e mult mai mare în piață. Dar merită fiecare bănuț. Faceți un test simplu comparând de exemplu morcovi cruzi. Sau mere.

Aici se încadrează orice este de cumpărat din piață: verdeață de toate felurile, cartofi, castraveți, roșii, morcovi, țelină, dovlecei, ceapă și usturoi, fructe de sezon, nuci.

Tot din piață mai iau și murături, bulion de casă și suc de roșii.

Tot în piață există și tarabe cu fructe exotice. Portocalele și mandarinele, bananele, mango, ananas, deși au un preț de minim 2 ori mai mare decât în supermarket, sunt un vis.

Piața despre care vorbesc este cea din Aviației, lângă Romaero. E important însă să vă alegeți un furnizor din piață. Eu iau de la doamna Viorica sau doamna Paula.

Din supermarket rămân de luat diverse mici chestii, de exemplu capere, sos pesto, muștar, măsline, făină, mălai, orez, pâine.

Mezeluri și brânză

Brânză de capră, de oaie, de vacă, nouă sau veche, șuncă, slănină, cremwurst, cârnați, salam uscat, ouă de găină, cașcaval, smântână, le iau pe toate de la sibienii de la Jina care vând tot în piața Aviației.

Din supermarket iau smântână Covalact 25%, smântână lichidă Lăptăria cu caimac, lapte 3,5% Napolact și unt Olympus 82% de capră sau Napolact 82% bio.

Tot din supermarket mai iau diverse șunci și salamuri mai exotice, Chorizo de exemplu.

Diverse

De la Pravalia Bio iau esență și extract de vanilie, agar-agar și alte specialități bio.

De la Sorriso iau alte specialități bio, dar cu înclinație mai spre Grecia. Ulei de măsline de exemplu.

O pâine bună, dar mai ales chifle de hamburgeri de la Brutăria Maria Ioana.

De la Comlact diverse brânzeturi, de capră, bivoliță sau vacă. Dar mai ales jintuială.

De la Supermercato iau specialități italienești. Brânzeturi (provolone, tallegio), mezeluri (prosciutto, guanciale), paste uscate sau proaspete.