- Timp de preparare: 1 oră
- Cost: 40 lei
- Persoane: 6 normale, 4 anormale
- 1kg piept de pui, dezosat, fără piele
- 1 lămâie
- Capere
- 2-3 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 60ml vin alb
- 200ml supă de pui
- 50g unt 82%
- Ulei de măsline
- Făină
- Sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat
Am mai făcut Somon Piccata. Foarte bun, dar originalul rețetei este acest Pui Piccata. Altfel, variază foarte puțin rețeta și foarte mult gustul cărnii.
Se taie pieptul de pui pe lung, să obțineți două felii lungi și late din fiecare piept. Se dă cu sare și cu piper pe ambele părți și se lasă să stea 10 minute.
Se pune un sfert din cantitatea de unt și 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, se așteaptă să se topească untul. Se dă jumătate din cantitatea de pui prin făină pe ambele părți și se pune la prăjit 4 minute pe fiecare parte. Se scoate separat.
Se repetă operația cu încă un sfert din cantitatea de unt, încă 2 linguri de ulei și restul de pui.
Se dă focul la mediu, se adaugă usturoiul tocat și se lasă jumătate de minut. Se adaugă vinul, se curăță fundul tigăii și se lasă 2-3 minute sau până se reduce vinul la jumătate.
Se adaugă supa de pui, se aduce la clocot.
Se dă focul la minim, se adaugă 3 linguri suc de lămâie, sare și piper după gust, restul de unt, 3-4 linguri de capere scurse bine. Se amestecă totul.
Când s-a topit untul, se adaugă puiul înapoi, se lasă la fiert 6-7 minute.
Se servește imediat cu pătrunjel tocat deasupra.
Se potrivește un orez simplu (deși merită să îl amestecați cu un pic de unt și 50g de parmezan ras). Și un vin alb, rece și sec. Traminer Taine de la Moșia Panciu.