Un hotdog cu Frankfurter pe plită, cum este originalul.
- Timp de preparare: 20 minute
- Cost: 10 lei
- Persoane: 1 normală
- 2 frankfurter
- 1 baghetă albă
- Castraveți murați
- Muștar (Tecuci clasic)
- Muștar Dijon
- Ketchup
- Ardei iute uscat
- Ceapă
- Ulei de măsline
În 1805, Johann George Lehner inventa în Viena un cârnat numit Frankfurter Wiener Wurst, pe scurt frankfurter. Bafta lui a fost că împăratului Franz Joszef i-au plăcut și a ordonat livrarea zilnică a frankfurterilor către palat și în felul ăsta, afacerea a devenit sustenabilă ca să folosesc un cuvânt la modă.
Frankfurterii s-au răspândit repede în toată Europa și au ajuns și în America unde, în 1893 unui vânzător ambulant i-a venit ideea să îl împacheteze în pâine și astfel a apărut Hotdog.
De ce hotdog? Adică “câine cald”. Pentru că, vedem pe Wikipedia, se pare că unii comercianți de pe la 1800 erau bănuiți că au pus carne de câine.
În fine, așa ajungem la cârnatul Frankfurter care nu e nimic altceva decât un cremwurst cu vită și porc. Dar, are câteva arome mai deosebite și ce e mai important, se mănâncă fript, nu fiert. La noi, se mănâncă de obicei hotdog cu cremwurst. Dar originalul e cu cârnați Frankfurter.
Se face un sos cu 2 lingurițe muștar clasic, 1 linguriță muștar dijon, 1 linguriță ulei de măsline, 1 linguriță ketchup și ardei iute uscat și tocat după gust. Se freacă bine.
Se taie o ceapă mică julienne și se pune la călit în puțin ulei de măsline. Se adaugă puțin zahăr brun dacă doriți. Se călește ceapa doar cât să se înmoaie, nu se prăjește.
Se taie castraveți murați feliuțe.
Se taie bagheta pe lung, se scobește un pic miezul. Se pun jumătățile de baghetă la cuptor să fie calde și un pic uscate.
Se pun frankfurterii pe plită, fără ulei și se pârlesc bine pe toate părțile.
Se pune un strat de ceapă călită pe o jumătate de baghetă. Deasupra se pun castraveți murați și 2 linguri de sos întinse cât de cât. Se așază frankfurter-ii. Se pune capac cu cealaltă jumătate de baghetă.
Se servesc calzi.